درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-13  |  2024-12-03  |  بروز شده در: 1403/09/13 - 17:57:1 FA | AR | PS | EN
تقویت روابط زراعتی میان ایران و افغانستان            اعلام حکومت نظامی در کوریای جنوبی            ساخت بندر موقت در ساحه سرحدی میان افغانستان و ترکمنستان            انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغان در سه سال گذشته به امریکا            بسته شدن انستیتوت‌های طبی بروی دختران            افغانستان امروز به مصاف نیپال می رود            آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟            رونمایی از بسته جدید کمک‌های امریکا به اوکراین            پیام کوتاه تهران به واشنگتن درباره سوریه            سفر سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان به چین             اعطای رتبه جنرالی به آخرین نظامی امریکایی خارج شده از افغانستان            امروز نشست اکو در ایران بدون حضور نماینده طالبان برگزار می‌شود             ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی             معرفی 23 کودک مصاب به سوراخ قلب به شفاخانه‌های کابل            کشته شدن 100 تن در نتیجه درگیری هواداران فوتبال در گینه            






تاریخ نشر: 1399/06/30 - 13:53:5
تعداد بازدید: 656
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آمریکا چگونه از تروریسم برای هژمونی خود بهره گرفت؟

می‌توان القاعده و داعش را در مقام دو کاراکتر اصلی صحنه‌گردانی نظم مورد درخواست آمریکایی‌ها در نظام بین الملل مورد ارزیابی قرار داد که اتفاق شباهتی اساسی میان هر دو گروه وجود دارد

سال 2001 رخدادی غیر قابل باور و حیرت‌انگیز در 11 سپتامبر اتفاق افتاد که دگرگونی‌های بزرگی را رد رعصه جهاین به ویژه در عرصه سیاست و حکمرانی منطقه غرب آسیا به همراه داشت. در هماندوران، یعنی در روزها و ماههای بعد از 11 سپتامبر، بسیاری از ناظران سیاسی حادثه انفجار برج‌های دوقلو توسط گروه القاعده به رهبری بن لادن را همان لحظه رخداد و بهانه تاریخی‌ای ارزیابی کردند که مورد نیاز نئومحافظه‌کاران به رهبری جرج دبیلو بوش، رئیس جمهور وقت آمریکا برای پیشبرد راهبرد خود بود.

در آن زمان این فرضیه به شدت مطرح شد که 11 سپتامبر یک حادثه ساخته‌گی و تحت کنترل نهادهای امنیتی آمریکا برای پیشبرد سیاست خارجی این کشور در سطح جهانی است. در این زمینه استدلال‌های فراوانی نیز مطرح شد که از زمان وقوع و نوع حادثه گرفته تا افراد دخیل در ماجرا، همه‌گی با تردیدهای فراوانی همراه شد. بدون تردید، با وجود گذشت 19 سال از این حادثه تاریخی همچنان 11 سپتامبر و حمله به بر‌ج‌های دوقلوی سازمان تجارت جهانی در نیورک، در مقام یک راز بزرگ باقی مانده است.

در این میان در سکوت دولت آمریکا برای پاسخگویی به ابهامات هراز چندگاهی ابعد جدیدی از ماجرا رو شده و بر تردیدها در مورد واقعی بودن قضیه می‌افزاید.

 

بن لادن و تردید در یک عملیات ساختگی

در دوم می 2011 یکی از حوادث مهم که کانون توجهات جهانی را به خود جلب کرد، انتشار خبر ترور اسامه بن لادن رهبر گروه اقاعده در کشور پاکستان بود. در آن زمان کاخ سفید مدعی شد که بن لادن کشته شده جسد او به دریا انداخته شده است. در همان مقطع نیز بسیاری از ناظران سیاسی و رسانه‌ای تردیدهایی را در ماجرای کشته شدن رهبر القاعده مطرح کردند. اما بعدها نکته قابل توجه این بود که ادوارد اسنودن، پیمانکار آژانس امنیت ملی آمریکا (National Security Agency) در سال 2015 اظهارنظری جنجالی درباره ادعای کشته شدن اسامه بن‌لادن، رهبر سابق القاعده مطرح کرد.

اسنودن به عنوان پیمانکار فراری آژانس امنیت ملی آمریکا که افشاگری‌های او از شیوه‌های جاسوسی واشنگتن از ارتباطات بین‌المللی و حتی مکالمات رهبران اروپایی، کاخ سفید را به ستوه آورده بود در سپتامبر سال 2015 در گفتگو با مسکو تریبیون تأکید کرد: «بن‌لادن همچنان زنده است و در کشور باهاما زندگی می‌کند و همچنان از حقوق‌بگیران آژانس اطلاعاتی آمریکا (سیا) محسوب می‌شود. من اسنادی دارم که نشان می‌دهد بن‌لادن همچنان در فهرست حقوق‌بگیران سازمان سیا قرار دارد و هرماه مبلغ ۱۰۰ هزار دلار برایش از طریق سازمان‌ها و اقدامات تجاری و به‌صورت مستقیم به‌حساب بانک ناسائو پول واریز می‌شود. مطمئن نیستم که بن‌لادن در حال حاضر دقیقاً در کجا زندگی می‌کند اما در ۲۰۱۳ او به‌صورت مخفیانه در ویلایی با پنج‌تن از همسران و تعداد بسیار زیادی از فرزندانش در باهاما زندگی می‌کرد.»

این اظهارات تا حدود زیادی تردیدها را پیرامون ترور بن لادن نشان داد و این سوال را ایجاد کرد که آیا واقعا او کشته شده یا همچنان به عنوان یک نیروی سازمان سیا در قید حیات است. فارغ از اینکه فرضیه ترور بن لادن با واقعیت انطباق داشته باشد، مساله مهم این است که او عضوی از سازمان جاسوسی آمریکا و آموزش دیده توسط این کشور بود. یعنی شخصی که سال‌ها از سوی آمریکایی با پیشرفته‌ترین تجهیزات منیتی و نظامی آموزش داده شده بود در مقطعی راهی افغانستان می‌شود و اما قابل توجه آن‌که بعدها همین شخص ضد آمریکا می‌شود و از درون افغانستان یکی از پیچیده‌ترین عملیات انتحاری تاریخ را در نیویورک مدیریت می‌کند!

 

داعش و تداوم پروژه تروریست پروری

علاوه بر پدیده مرموز ترور اسامه بن لادن، یکی دیگر از رخدادهای قابل توجه آن است که در سال 2006 شخصی به نام ابراهیم عواد ابراهیم علی محمد البدری السامرائی از زندان ابوغریب آزاد می‌شود و در مدت زمانی کوتاه رهبری گروه القاعده عراق را در دست می گیرد. این شخص در ادامه با نهادن نام ابوبکر البغدادی برخود مخوف‌ترین گروه تروریستی تاریخ را ایجاد می‌کند. این شخص در سال 2013 در سویه و عراق جولان می‌دهد و بعدها برای خود خلافت خودخوانده داعش را اعلام می‌کند.

اما نکته قابل توجه اینکه این شخص در اوج قدرت و در زمانی که تا 10 کیلومتری بغداد نیروهایش پیش روی می‌کنند، آمریکایی‌ها حتی حاضر نیستند یک موشک بمابران هوایی را علیه‌اش انجام دهند. اکنون نکته این است که پس از ظهو داعش، مهم‌ترین رخداد در نطقه افزایش قابل توجه سطح امنیت ملی، رژیم صهیونیستی در منطقه غرب آسیا است. اما در نهایت ۲۷ اکتبر ۲۰۱۹ دولت آمریکا مجدداً همانند ماجرای بن لادن مدعی می شود که در عملیاتی رهبر داعش را تحت عنوان یک عملیات پیچیده در شمال سوریه کشته است.

در این مورد نیز بدون انتشار هیچگونه فیلمی برای نشان دادن صحت و سقم ادعا سعی کرد تا پرونده البغدادی را ببندد. در آن مقطع نیز بسیاری در داستان کشته شدن شک و تردیدهایی را مطرح کردند. از جمله"سرگئی ناریشکین" مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه در گفت‌وگو با خبرگزاری «تاس» اعلام کرد که این کشور اطلاعاتی در اختیار ندارد که بتواند کشته شدن "ابوبکر البغدادی" رهبر گروه تروریستی داعش در سوریه را مورد تایید قرار دهد.

این مقام بلندپایه روس در پاسخ به سئوالی در این باره گفت: «ما اطلاعاتی در اختیار نداریم، چه رسد به نمونه‌های ژنتیکی، که بتواند برای تایید کشته شدن البغدادی کافی باشد.»

تمامی این روند تنها نشان می‌دهد که سناریوی تروریسم پروری همچنان در جریان است و باید منتظر ماند و دید که بن لادن و ابوبکر البغداد در کدام نقطه از جان ظهور می کند.

در واقع می‌توان القاعده و داعش را در مقام دو کاراکتر اصلی صحنه‌گردانی نظم مورد درخواست آمریکایی‌ها در نظام بین الملل مورد ارزیابی قرار داد که اتفاق شباهتی اساسی میان هر دو گروه وجود دارد. شباهتی بر این مبنا که گروهی تروریستی در زمانی خاص در یک منطقه ویژه از جهان ظهور می‌کند و در ادامه این گروه به عنوان تهدیدی برای نظام بین‌الملل به ویزه کشور آمریکا محسوب شده و در نهایت واشنگتن با کمک ارابه نظامی خود به جنگ تروریست‌ها می‎آید و همچون یک ناجی کنترل امور را در دست می‌گیرد. اما نکته قابل توجه‌تر ترور رهبران هر دو گروه بدون نشان دادن هر گونه سند قطعی و قابل استناد است. بر همین مبنا می‌توان دروغ بزرگ 11 سپتامبر را در قالب دو پدیده ترور رهبران القاعده و داعش مورد ارزیابی قرار داد.

مجموع این رویه به وضوح نشان می‌دهد که تروریسم پرور اصلی در صحنه جهانی آمریکا بوده و تروریسم تنها بهانه‌ای برای اجرای راهبرد واشنگتن در سطح جهانی بوده است.

 

منبع: الوقت

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/20392


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید


تاثیر بازگشت ترامپ بر جنگ ایران و اسرائیل چه خواهد بود؟


آیا امریکا بخاطر اسرائیل آماده جنگ با ایران است؟


آیا پیروزی ترامپ معادلات در افغانستان را برهم میزند؟


«اول برنده» کارزار انتخابات امریکا کیست؟


مقصر سقوط کیست؛ یک گناه و صد متهم


میراث شهید نصرالله در دستان نعیم قاسم


بریکس پلس توان رقابت با غرب را دارد؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

فایق سیاست‌های طالبان را دشمنی با مردم افغانستان خواند

تقویت روابط زراعتی میان ایران و افغانستان

اعلام حکومت نظامی در کوریای جنوبی

ساخت بندر موقت در ساحه سرحدی میان افغانستان و ترکمنستان

انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغان در سه سال گذشته به امریکا

بسته شدن انستیتوت‌های طبی بروی دختران

افغانستان امروز به مصاف نیپال می رود

آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟

رونمایی از بسته جدید کمک‌های امریکا به اوکراین

پیام کوتاه تهران به واشنگتن درباره سوریه

سفر سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان به چین

اعطای رتبه جنرالی به آخرین نظامی امریکایی خارج شده از افغانستان

امروز نشست اکو در ایران بدون حضور نماینده طالبان برگزار می‌شود

ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی

معرفی 23 کودک مصاب به سوراخ قلب به شفاخانه‌های کابل

کشته شدن 100 تن در نتیجه درگیری هواداران فوتبال در گینه

فراهم شدن امکانات معیشتی برای ۲۰۰ هزار خانواده افغان تا سال ۲۰۲۶

شهروندان افغان‌ در خط مقدم سرمایه‌گذاری در ایران

سفر قریب الوقوع پوتین به هند

لت‌وکوب بی‌رحمانه یک دختر افغان در ترکیه

شورای امنیت درباره افغانستان نشست برگزار می‌کند

قطر برای تقویت و بازسازی بنیادهای فرهنگی افغانستان همکاری می کند

افزایش همکاری دهلی با کابل برای کاهش نفوذ پاکستان

ایجاد بازار مشترک افغانستان-چین در مسیر معدن «مس عینک»

تلاش تازه اتحادیه اروپا برای جلب حمایت ترامپ از اوکراین


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.